Кулинарни рецепти » Кюфтенца от свинско и раци

 Кюфтенца от свинско и раци
/Китай/

Продукти: (за 2-3 порции)

• 300 г месо от раци
• 100 г по-тлъста свинска кайма
• 2 яйца
• 1 с.л. червено вино
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Накъсваме месото от раците на конци и го размесваме с каймата. Добавяме яйцата, виното, солта и пипера. Омесваме каймата добре и оставяме да престои 10 мин на хладно.

Оформяме кюфтенца с големина на орех, овалваме ги в брашното и пържим до златисто в сгорещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало