Продукти: (за 4 порции)
• 4 цели опашки от сурови омари
• 3 с.л. разтопено масло
• 2 с.л. лимонов сок
• сол, черен пипер
• лимонови резени за гарнитура
Начин на приготвяне:
Подреждаме омарите върху масата, на която ще ги обработваме нагоре с облата им страна. С остри ножици разрязваме черупките надлъжно през центъра, внимавайки месото в тях да остане цяло. Изваждаме го внимателно, а корубите запазваме.
Правим тук-там леки разрези върху месото, пълним с него корубите и наръсваме със сол, черен пипер и лимонов сок. Подреждаме корубите върху намаслена пергаментова хартия. Леко намазваме с масло и самите коруби.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...