Продукти:
• 750 г октопод
• 1 к.ч. зехтин
• 1 глава лук
• 4-5 стръка риган
• сокът от 2 лимона
• кората от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В дълбок съд смесваме сокът и кората от лимона, наситнените риган и лук, зехтина, черен пипер и сол на вкус.
Почистваме и измиваме октопода, потапяме го в приготвената марината и го оставяме да престои 2-3 часа. После го опичаме на умерено загрята скара.
Поднасяме октопода върху подложка от зелена салата, поръсена със смес от равни количества лимонов сок и зехтин.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...