Кулинарни рецепти » Канелени звездички

 Канелени звездички

Продукти:

• 400 г смлени бадеми
• 1 с.л. канела
• 2 непълни ч.л. кардамон
• 1 непълна ч.л. набухвател
• 3 белтъка
• 1 щипка сол
• 350 г. пудра захар
• настърганата кора на 1 лимон
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. смлени бадеми или кристална захар

Начин на приготвяне:

Смесваме бадемите с канелата, кардамона и набухвателя. Отделяме белтъците от жълтъците и бием белтъците със солта на сняг. Като не спираме биенето, постепенно изсипваме пресятата пудра захар. Отделяме 1/3 от сместа за глазура.

В остатъка от белтъците разбъркваме внимателно настърганата лимонова кора, лимоновия сок, бадемите. Държим това тесто около час в хладилника.

Поръсваме масата, на която ще работим с кристална захар или със смлени бадеми и разточваме тестото на дебелина около 1 см. С формичка изрязваме звездички.

Застиламе тавичката за печене с намаслена хартия, подреждаме звездичките и ги намазваме със сместа за глазиране. Печем в предварително загрята фурна на 140°С около 25 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало