Кулинарни рецепти » Ореховки

 Ореховки

Продукти:

• 250 г смлени орехови ядки
• 3 белтъка
• 250 г кристална захар
• 2 ванилии
• 1-2 к.ч. бадеми

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците на сняг и ги смесваме със захарта и орехите. При непрекъснато бъркане загряваме сместа отначало на силен, а след това – на по-слаб огън. След 5-6 мин отстраняваме от огъня и прибавяме ванилията.

Изчакваме сместа да изстине и с намокрени ръце оформяме топчета с големината на орех. Набождаме във всяко топче по един бадем, нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в умерена фурна, докато почервенеят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало