Кулинарни рецепти » Руленца

 Руленца

Продукти:

• 2 пакетчета краве масло
• 40 г захар
• 100 мл прясно мляко
• 25 г мая за хляб
• 1 ванилия
• 500 г брашно

За плънката:

• 3 белтъка
• 250 г захар
• 250 г запечени орехови ядки
• лимонова кора

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в малко мляко и я оставяме да втаса. После замесваме тесто от млякото, маята, брашното и ванилията. Оставяме го на топло да втаса.

Разбиваме на гъст сняг белтъците със захарта. Внимателно смесваме със запечените и смлени орехови ядки. Ароматизираме с малко настъргана лимонова кора.

Разделяме втасалото тесто на 4 топки и от всяка топка разточваме правоъгълна кора с размери 40/20 см. Разстиламе пълнежа по равно върху четирите кори и навиваме корите на рула.

С остър нож нарязваме рулата на кръгчета с дебелина 5 мм. Нареждаме кръгчетата в намаслена тава и ги печем в умерено загрята фурна до бледорозово.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало