Кулинарни рецепти » Иракски курабийки

 Иракски курабийки

Продукти:

• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. суха мая
• 2 щипки сол
• 2-3 ч.ч. брашно
• сладък пълнеж

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от олиото, млякото, маята, солта и брашно, така че да се получи меко и гладко тесто. После го оставяме да втаса 1-2 часа.

Късаме от тестото топчета, разплескваме ги с пръстите на кръгчета и във всяко слагаме плънка от кристална захар, смлени орехови ядки и ванилия. Може да използваме и други смеси по избор.

Прегъваме курабиите, прищипваме ги с вилица или с пръсти. По желание ги овалваме между дланите или им придаваме други подходящи форми. Готовите курабии намазваме с разбито яйце и олио и изпичаме в намаслена тава до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало