Кулинарни рецепти » Портокалови сладки

 Портокалови сладки

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• половин пакетче маргарин
• 2 жълтъка
• 1 к.ч. пудра захар
• 1 с.л. прясно мляко
• 1 ч.л. амонячна сода
• 2-3 с.л. ситно нарязани и отцедени портокалови кори от сладко
• 1 с.л. ситно настъргана портокалова кора
• 1 белтък
• 1/2 к.ч. орехови ядки

За глазурата:

• 1 с.л. ром
• 1 к.ч. пудра захар
• 1 с.л. портокалов сок

Начин на приготвяне:

Разбиваме маргарина, жълтъците и захарта, прибавяме содата, разтворена в млякото, портокаловите кори и брашното. Замесваме средно твърдо тесто.

Оформяме малки топчета. Потапяме ги в белтъка, който сме разбъркали със систно счукани орехови ядки, и нареждаме на по-голямо разстояние в предварително намаслена тава. Печем сладките във силна фурна.

Смесваме рома, портокаловия сок и захарта и бъркаме, докато сместа се сгъсти и побелее. С малка лъжичка я разливаме на тънки струйки върху изстиналите сладки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало