Кулинарни рецепти » Канелени курабии

 Канелени курабии

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 125 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 с.л. канела
• 1 непълна ч.л. сода бикарбонат
• винена киселина (на върха на ножа)

Начин на приготвяне:

Разбиваме с дървена лъжица брашното и врялото масло, докато сместа стане на трохи. Прибавяме захарта, жълтъка и канелата. Сипваме содата и винената киселина, разтворени в 1 с.л. вода.

Омесваме гладко тесто, от което оформяме кръгли курабийки. Нареждаме курабийките в леко намаслена тавичка и ги изпичаме в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало