Продукти:
• 140 г краве масло
• 140 г пудра захар
• 250 г брашно
• 1 жълтък
За плънката:
• 2 белтъка
• 1 с.л. гъст мармалад
• 1 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме захарта и маслото на гъста пяна, прибавяме жълтъка и брашното. Полученото тесто разделяме на 8 части, които разстиламе в дълги формички и ги оформяме като ладийки.
Печем в умерена фурна, докато леко се зачервят и още горещи ги изваждаме от формите. Оставяме ги да изстинат.
Разбиваме белтъците на гъст сняг. Прибавяме захарта и мармалада. Бием още малко и с получената смес запълваме изстиналите ладийки.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...