Продукти:
• 140 г краве масло
• 140 г пудра захар
• 250 г брашно
• 1 жълтък
За плънката:
• 2 белтъка
• 1 с.л. гъст мармалад
• 1 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме захарта и маслото на гъста пяна, прибавяме жълтъка и брашното. Полученото тесто разделяме на 8 части, които разстиламе в дълги формички и ги оформяме като ладийки.
Печем в умерена фурна, докато леко се зачервят и още горещи ги изваждаме от формите. Оставяме ги да изстинат.
Разбиваме белтъците на гъст сняг. Прибавяме захарта и мармалада. Бием още малко и с получената смес запълваме изстиналите ладийки.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...