Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 8-10 с.л. захар
• 2 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• половин бакпулвер
• сусам за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме едно по едно яйцата и брашното, което сме пресели заедно с бакпулвера. Омесваме меко тесто и го разделяме на 2-3 топки.
От всяка топка разточваме кора, дебела 3-4 мм, и нарязваме пръчици, които овалваме в сусам. Нареждаме сусамените пръчици в намаслена тавичка и печем в умерена фурна. Изстиналите сладки съхраняваме в добре затворен съд.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...