Кулинарни рецепти » Сусамки

 Сусамки

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 8-10 с.л. захар
• 2 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• половин бакпулвер
• сусам за овалване

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме едно по едно яйцата и брашното, което сме пресели заедно с бакпулвера. Омесваме меко тесто и го разделяме на 2-3 топки.

От всяка топка разточваме кора, дебела 3-4 мм, и нарязваме пръчици, които овалваме в сусам. Нареждаме сусамените пръчици в намаслена тавичка и печем в умерена фурна. Изстиналите сладки съхраняваме в добре затворен съд.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало