Продукти:
• 2 пакетчета краве масло
• 250 г пудра захар
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 жълтък
• 500 г брашно
• 1 ванилия
• 1 к.ч. кокосово брашно
• 100 г мармалад
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме жълтъка, смлените орехи, брашното и ванилията. Омесваме тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм.
Със стъклена чаша изрязваме от кората кръгчета, нареждаме ги в намаслена тава и печем в умерено загрята фурна.
Слепваме изпечените кръгчета две по две с мармалада. /Вместо мармалад можем да използваме маслен крем./ Отъркалваме ги в кокосовото брашно, така че брашното да полепне по ръбовете, и отгоре ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...