Продукти:
• 200 г захар
• 250 г бутер тесто
Начин на приготвяне:
Поръсваме част от захарта върху масата и разстиламе отгоре тестото. Притискаме го с точилка, за да може захарта добре да прилепне отдолу. Отгоре също поръсваме обилно със захар.
Отбелязваме средата на кората и я навиваме на рула от двата края към средата, така че да се получат две рула. Рулата трябва да прилепнат плътно едно до друго.
С остър нож нарязваме прилепналите рула на парченца с широчина около 1 см. Притискаме всяко парче с шпатула, поръсваме ги със захар и ги нареждаме в леко намаслена тавичка.
Печем в предварително загрята фурна при температура 230°С. След 6 мин обръщаме сладките с шпатулата и печем още 6 мин, така че да се запекат и от двете страни а захарта да се карамелизира.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...