Кулинарни рецепти » Орехови торбички

 Орехови торбички

Продукти:

• 6 яйца
• 140 г краве масло
• 200-300 г брашно
• 200 г счукани орехи
• 150 г пудра захар
• 2 ванилии

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото, прибавяме един по един жълтъците и брашното и замесваме тесто. Оставяме го да престои 8 часа, след което го омесваме с два от белтъците и го разделяме на 30-35 топки. Разбиваме останалите белтъци на сняг заедно със захарта. Прибавяме орехите и ванилията и разбъркваме.

Разплескваме на питка всяка топка, слагаме по 1 с.л. от белтъчната смес върху питките и свиваме краищата им като баничка. Подреждаме торбичките в намаслена тава, печем ги в умерена фурна и още топли ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало