Продукти:
• 300 г краве масло
• 300 г брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. лешници
• 2-3 с.л. ситна кристална захар
• мармалад от шипки
Начин на приготвяне:
Разтриваме брашното и маслото, прибавяме жълтъка, омесваме тесто и го разточваме. Нарязваме дребни сладки с помощта на формички. Намазваме отгоре с разбития белтък, поръсваме със захарта и смлените лешници.
Печем сладките в умерена фурна. След като изстинат, намазваме сладкишите с мармалад и ги слепваме два по два. Поръсваме със захар.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...