Продукти:
• 150 г свинска мас
• 1 к.ч. пудра захар
• 2 жълтъка
• 1 ванилия
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 150 г смлени орехови ядки
• 1 белтък
• 2-3 с.л. пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме свинската мас с пудрата захар до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме един след друг жълтъците, ванилията и брашното.
От замесеното тесто правим топчета с големината на орехи. Потапяме топчетата в разбития белтък и ги овалваме в смлените орехови ядки.
Печем ги в предварително загрята умерена фурна. Поръсваме готовите сладки с пудра захар.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...