Кулинарни рецепти » Снежни топки Гъши яйца

 Снежни топки Гъши яйца

Продукти:

• 500 г брашно
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. свинска мас
• 3 яйца
• 1 бакпулвер
• 3 ч.ч. мляко
• 1 ч.ч. олио
• конфитюр за плънката
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, захарта, млякото, разтопената мас и брашното, което сме смесили с бакпулвера. Омесваме средно меко тесто. Накъсваме тестото на 40 топки.

Разточваме всяка топка на малка кора с дебелина 0,5 см. Слагаме по средата малко от конфитюра, защипваме краищата в средата и оформяме като яйце. Сгорещяваме олиото и изпържваме топките до златисто. След като изстинат ги поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало