Продукти:
• 1 кг брашно
• 500 г мас
• 1 малка бутилка жълт швепс
• 2 кутии локум
• 2 ванилии
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Правим кладенче в брашното и изсипваме разтопената мас, а после по малко наливаме швепса с разтворената в него ванилията. Бъркаме енергично до топла печка, за да не се втвърди маста.
Когато получим хубаво тесто, правим топченца и в средите им слагаме локумче, отново овалваме между дланите и редим в суха тава. Печем на 250°С до розово.
Горещите сладки посипваме с ароматизирана с ванилия пудра захар.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...