Продукти:
• 4 яйца
• 1,5 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 бакпулвер
• 1 ч.ч. мас /маргарин/
• 1 кг брашно
Начин на приготвяне:
Бием яйцата и захарта с миксер до побеляване. Прибавяме млякото, в което сме разбъркали содата, мазнината и разбиваме всичко с миксера. Пресяваме брашното с бакпулвера, смесваме го с яйчената смес и измесваме меко тесто. Можем да го разточим, намажем със сладко и навием на руло, а може от разточеното на тънка кора тесто с формички да изрежем различни курабии.
В началото печем тестото на силна фурна, а щом почне да се надига намаляваме фурната на умерена температура. Опечените курабийки оставяме да изстинат във фурната и щом изстинат, ги наръсваме с пудра захар.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...