Кулинарни рецепти » Супа от грах и пушено месо

 Супа от грах и пушено месо
/Швеция/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пушено месо
• 400 г грах
• 1 стрък праз
• 1 глава лук
• риган, индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме граха в студена вода и го оставяме така 10-12 часа. После възваряваме бързо, отстраняваме пяната, прибавяме пушеното месо и варим до омекване. Към края на варенето прибавяме подправките, нарязаните на филийки праз и лук и посоляваме.

Изваждаме омекналото месо, нарязваме го и го поднасяме с горчица в десерни чинийки, а граховата супа поднасяме отделно в супени чинии.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало