Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 1 връзка корени за супа
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• лимонов сок
• копър, магданоз
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно корените за супа. Задушаваме ги в сгорещеното олио, към което сме добавили малко вода, докато омекнат. Претриваме ги през сито.
Разбиваме маслото до пухкавост и постепенно го смесваме със задушените корени и малко доматено пюре. Прибавяме ситно нарязани копър и магданоз, подправяме със сол, лимонов сок и черен пипер и разбиваме, докато получим гладка кремообразна маса.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...