Продукти:
• 750 г брюкселско зеле
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зелето от външните листа и го сваряваме в кипяща подсолена вода. Варим 20 мин. Изплакваме със студена вода. Отцеждаме и подсушаваме.
Прекарваме зелето през сито. Разбъркваме пюрето с маслото и разреждаме до желаната гъстота с прясно мляко.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...