Кулинарни рецепти » Пюре от брюкселско зеле

 Пюре от брюкселско зеле

Продукти:

• 750 г брюкселско зеле
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме зелето от външните листа и го сваряваме в кипяща подсолена вода. Варим 20 мин. Изплакваме със студена вода. Отцеждаме и подсушаваме.

Прекарваме зелето през сито. Разбъркваме пюрето с маслото и разреждаме до желаната гъстота с прясно мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало