Продукти: (за 6 порции)
• 250 г кайма
• 2 стръка праз
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. зелева чорба
• 3-4 с.л. олио
• 6 ч.ч. вода
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с малко вода и черен пипер на вкус и оформяме малки кюфтенца.
В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания праз. Поръсваме червения пипер, разреждаме със зелевия сок и водата и оставяме супата да заври.
Прибавяме приготвените кюфтенца и варим с тях още 20 мин.
Десетина минути преди да свалим от огъня слагаме и ориза. Подправяме готовата чорба с черен пипер.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...