Кулинарни рецепти » Чорба от свинско месо с домати

 Чорба от свинско месо с домати

Продукти: (за 5-6 порции)

• 400 г обезкостено свинско месо
• 1 к.ч. натрошено фиде
• 2-3 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 л зелев сок
• магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапки и го варим с малко вода под похлупак, докато започне да омеква.

Прибавяме натрошеното фиде, а след 10 мин – обелените и настъргани домати. След още 5-6 мин наливаме зелевия сок.

Препичаме в сух тиган брашното, разреждаме го с 1 к.ч. хладка вода, сипваме го в чорбата и варим още 10 мин. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало