Кулинарни рецепти » Чорба от шилешко месо

 Чорба от шилешко месо

Продукти: (за 5-6 порции)

• 600 г шилешко /или агнешко/ месо с костите
• 1 глава целина
• 2 моркова
• 4-5 картофа
• 1 парче прясно зеле
• 3-4 домата
• хрян, черен пипер
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, заливаме го с 6-7 ч.ч. студена вода и го слагаме на огъня. Когато водата заври, обираме пяната, посоляваме и прибавяме нарязаните на кубчета моркови и целина.

Щом зеленчуците поомекнат, прибавяме нарязаните на кубчета картофи и нарязаното на ивички зеле.
Варим 30 мин на умерен огън, след което прибавяме обелените и настъргани домати и доваряваме супата още 5-6 мин.

Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер и подпрявяме с настърган хрян, който сме смесили с малко оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало