Продукти: (за 4 порции)
• 500 г свинско месо
• 1 глава лук
• 1-2 корена магданоз
• половин глава целина
• 3-4 картофа
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 5-6 зърна черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, заливаме го със студена вода и го слагаме да ври, като от време на време го отпенваме. Посоляваме и прибавяме черния пипер, дафиновия лист и бахара. Малко след това слагаме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина.
Когато зеленчуците и месото омекнат, ги изваждаме и прецеждаме бульона. Слагаме прецедения бульон отново на огъня и прибавяме нарязаните на кубчета картофи и размитото в малко хладка вода брашно.
След като се сварят картофите, връщаме месото и зеленчуците в супата и след 3-4 мин я отстраняваме от огъня. Поръсваме готовата супа със ситно нарязан магданоз и я поднасяме топла. По желание можем да застроим супата с 1-2 яйца.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...