Кулинарни рецепти » Гюл кадаиф

 Гюл кадаиф

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г кадаиф
• 2 готови кори за баница
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. орехови ядки
• канела

За сиропа:

• 3 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. вода
• сок от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Разстиламе 1 кора за баница и я покриваме с половината от кадаифа. Поръсваме с половината разтопено масло и с половината от ореховите ядки. Завиваме кората на руло, като внимаваме дане се събере кадаифът. Приготвяме по същия начин и втората кора.

Нарязваме рулата на парчета с широчина 4-5 см и внимателно ги обръщаме откъм нарязаната страна така, че кадаифът да се вижда отстрани и да остане кората, която се придържа към плънката. Нареждаме така приготвените “розички” в намаслена тава и печем около 30 мин в умерена фурна.

Саряваме гъст сироп от захарта, водата и лимоновия сок и го оставяме да изстине. Заливаме горещите розички със студения сироп и ги оставяме да попиват 2-3 часа. Можем отгоре да ги гарнираме с по половин бадем или шам фъстък или да ги поръсим с кокосово брашно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало