Кулинарни рецепти » Сладкиш с праскови

 Сладкиш с праскови

Продукти:

• 350 г брашно
• 200 г краве масло
• 100 г захар
• 20 г смлени бадеми
• 1 жълтък
• 1 щипка канела
• 1 ч.л. ром
• 1-2 с.л. прясно мляко

За плънката:

• 5-6 малки праскови
• 2-3 с.л. захар
• 1/2 к.ч. бадеми
• 1 к.л. канела

За бишкотите:

• 6 яйца
• 180 г захар
• 180 г брашно

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло до побеляване заедно със захарта. Постепенно прибавяме брашното, жълтъка, смлените бадеми, рома и млякото. Замесваме тесто, което оставяме за 30 мин на хладно място. След това го разточваме на дебела кора, слагаме го в тавичка и го изпичаме.

Разбиваме жълтъците за бишкотите с половината от захарта. След малко прибавяме 2 с.л. вода и продължаваме да разбиваме, докато сместа се сгъсти. Разбиваме белтъците на твърд сняг заедно с останалата захар. Прибавяме белтъчния сняг и пресятото брашно на два пъти към жълтъците.

Разрязваме прасковите на две и отстраняваме костилките. Подреждаме ги върху изпечения блат с разрязаната повърхност нагоре. Поръсваме ги със захар примесена с канела и със смлени бадеми. Разстиламе бишкотеното тесто около прасковите по цялата повърхност на блата и доизпичаме сладкиша.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало