Продукти:
• 5 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. гореща вода
• 2 пакетчета краве масло
• 1 с.л. бакпулвер
• 2 ванилии или настъргана кора от 1 лимон
• 700 г джанки, изчистени от костилките
• кокосово брашно
Начин на приготвяне:
Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците със захарта на сняг и прибавяме един по един жълтъците, водата, ванилията, пресятото заедно с бакпулвера брашно и разтопеното масло.
В обла тавичка, намазана с масло и поръсена с галета, нареждаме джанките. Отгоре изсипваме приготвената смес. Печем около 45 мин в умерена фурна.
След като сладкишът поизстине, внимателно го обръщаме в тортена чиния, така че джанките да останат отгоре. Поръсваме с кокосово брашно. Сервираме пая леко охладен.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...