Продукти:
• 5 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. гореща вода
• 2 пакетчета краве масло
• 1 с.л. бакпулвер
• 2 ванилии или настъргана кора от 1 лимон
• 700 г джанки, изчистени от костилките
• кокосово брашно
Начин на приготвяне:
Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците със захарта на сняг и прибавяме един по един жълтъците, водата, ванилията, пресятото заедно с бакпулвера брашно и разтопеното масло.
В обла тавичка, намазана с масло и поръсена с галета, нареждаме джанките. Отгоре изсипваме приготвената смес. Печем около 45 мин в умерена фурна.
След като сладкишът поизстине, внимателно го обръщаме в тортена чиния, така че джанките да останат отгоре. Поръсваме с кокосово брашно. Сервираме пая леко охладен.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...