Кулинарни рецепти » Тиквен сладкиш

 Тиквен сладкиш

Продукти:

• 2-3 по-големи резена тиква
• захар и счукани орехи на вкус
• гъст мармалад от сини сливи
• 3-4 щипки канела
• 1-2 зърна счукан карамфил
• маргарин или олио за намазване на формата

Начин на приготвяне:

Изчистената от семките и добре измита тиква варим с много малко вода. Обелваме кората и пасираме на пюре. Прибавяме орехи и захар на вкус. Получената маса трябва да е гъста и стегната.

В дълбока кръгла форма за кекс, която сме намазнили, настиламе пласт от тази смес. Намазваме със сливов мармалад и покриваме с останалата тиква. Най-отгоре ръсим канелата, разбъркана със счукания карамфил и захар.

Слагаме в хладилника за цяло денонощие, обръщаме в десертна чиния и я нарязваме на парчета като торта.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало