Продукти:
• 2-3 по-големи резена тиква
• захар и счукани орехи на вкус
• гъст мармалад от сини сливи
• 3-4 щипки канела
• 1-2 зърна счукан карамфил
• маргарин или олио за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Изчистената от семките и добре измита тиква варим с много малко вода. Обелваме кората и пасираме на пюре. Прибавяме орехи и захар на вкус. Получената маса трябва да е гъста и стегната.
В дълбока кръгла форма за кекс, която сме намазнили, настиламе пласт от тази смес. Намазваме със сливов мармалад и покриваме с останалата тиква. Най-отгоре ръсим канелата, разбъркана със счукания карамфил и захар.
Слагаме в хладилника за цяло денонощие, обръщаме в десертна чиния и я нарязваме на парчета като торта.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...