Продукти:
• 1 к.ч. мед
• 1 к.ч. вода
• 1 к.ч. олио
• 150 г захар
• 150 г брашно
• 1 к.ч. орехи, едро скълцани
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ванилия
За крема:
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 5 равни с.л. брашно
• 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме всичко, като предварително разтваряме меда и захарта във водата. Прибавяме брашното, за да получим гъстотата на кейково тесто. Изсипваме в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма или електрическа тенджера и печем в умерена фурна.
Размесваме брашното за крема с какаото, размиваме го със студено мляко и сипваме на струйка във врящото мляко, подсладено с мед. Бъркаме до сгъстяване на крема. Прибавяме 1 лъжица масло и ванилия.
Изчакваме тортата да изстине и я разрязваме на две. Сиропираме я с мляко, подсладено с мед, и я пълним с крем. Намазваме я отвън с крем и я поръсваме със смлени орехи или шоколадови пръчици.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...