Продукти: (за 4 порции)
• 100 г стафиди
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 с.л. грис
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме стафидите. Заливаме ги с млякото и ги оставяме да киснат около 1 час, докато набъбнат, след което слагаме на огъня. Когато млякото възври, сипваме 3 с.л. грис и 1 щипка сол. Варим сместа десетина минути на умерен огън, като непрекъснато бъркаме.
Отстраняваме от огъня, ароматизираме по желание и разливаме във формички, предварително изплакнати със студена вода. Оставяме крема на студено да стегне. После обръщаме формичките в чинийки за сервиране и поднасяме.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...