Продукти: (за 3-4 порции)
• 1 кг калмари
• 1 1/2 к.ч. олио
• 100 г стерилизирани гъби
• 8-10 маслини /без костилки/
• 2 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 ч.л. соев сос
• 1 с.л. галета
• риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме калмарите. Оставяме 6 или 8 цели, а останалите прекарваме през месомелачка.
Нарязваме на ситно лука, маслините и гъбите и ги смесваме със смлените калмари. Прибавяме соевия сос, галетата и 4-5 с.л. олио. Разбъркваме и пълним калмарите с тази смес.
Отделно в останалото олио запържваме ситно нарязания чесън. Прибавяме доматите, нарязани на филийки, и пържим още 1-2 мин. Слагаме калмарите, посоляваме и задушаваме 20 мин. Накрая поръсваме с черен пипер и стрит риган и готвим още 4-5 мин.
Разпределяме калмарите в чиниите за сервиране и ги поливаме със соса от готвенето.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...