Продукти: (за 4 порции)
• 500 г почистени скариди
• 2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. мед
• 2 с.л. соев сос
• 2 с.л. счукан шам-фъстък
• 2-3 капки лют сос „Табаско”
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги пържим 2-3 мин в сгорещеното олио.
Отделно заливаме скаридите с меда, разреден с 3 с.л. вода, разбъркваме и ги изсипваме при лука. Пържим още 4-5 мин. След това добавяме двата соса, подправяме с черен пипер и сол на вкус и пържим още 5-6 мин.
Поднасяме скаридите поръсени със счукания шам-фъстък.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...