Кулинарни рецепти » Турен Тулузен

 Турен Тулузен
(Франция)

Продукти:

• 6 скилидки чесън
• 40 г гъша мас
• 2 яйца
• 1 филия бял хляб
• черен пипер, сол
• мас за пържене

Начин на приготвяне:

Изпържваме счукания чесън в гъшата мас, наливаме 6 ч.ч. вода и варим няколко минути. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме ги към супата и оставяме да се втвърдят.

Разбиваме жълтъците с малко супа и ги сипваме в тенджерата след като свалим супата от огъня. Подправяме с черен пипер и сол.

Нарязваме хляба на кубчета, запържваме го до златисто в малко мас, разпределяме го в чиниите за сервиране и заливаме със супата.

Автор: Александра Василева

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало