Кулинарни рецепти » Японска салата с ориз

 Японска салата с ориз

Продукти:

• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. вода
• 250 г печено или варено говеждо месо
• 1-2 портокала
• сол

За соса:

• 1 жълтък
• 1 ч.л. горчица
• 1 ч.л. захар
• 1 с.л. оцет
• 2-3 с.л. олио
• сокът от 1 портокал
• 1 с.л. царевично брашно
• 1 щипка къри
• лимонов сок
• 1-2 щипки сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолената вода, изплакваме със студена вода и отцеждаме.

Поръсваме жълтъка със захарта и солта. Прибавяме горчицата, оцета и кърито и разбиваме, като на тънка струйка сипваме олиото.

Разреждаме портокаловия сок с малко вода /да стане 150 мл/ и размиваме в него царевичното брашно. Кипваме на огъня при непрекъснато бъркане и веднага смесваме с приготвената майонеза.

Прибавяме ориза, нарязаното на парченца месо и обелените портокалови филийки. Подправяме с лимонов сок на вкус и поднасяме салатата студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало