Продукти:
• 300 г варено месо /пилешко или агнешко/
• 2-3 моркова
• половин глава целина
• 10-12 гъби
• 1-2 пресни домата
• 100-150 г пушен колбас
• 1 к.ч. майонеза
• 2-3 твърдо сварени яйца
• 500 г макарони
• 2 с.л. олио
• 3-3 с.л. настърган кашкавал
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, измиваме ги и ги прецеждаме.
Нарязваме морковите, целината и гъбите на кубчета и ги варим в подсолена вода, към която сме добавили малко олио. Отцеждаме ги и оставяме да изстинат.
Нарязваме месото на кубчета и го поръсваме с черен пипер.
Разреждаме майонезата с част от зеленчуковата отвара и подправяме на вкус с лимонов сок и сол. С половината от получения сос размесваме подготвените съставки за салатата.
Разпределяме салатата по чиниите за сервиране и заливаме с остатъка от майонезения сос без да разбъркваме. Гарнираме с филийки от доматите и твърдо сварените яйца и поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...