Продукти:
• 1 ч.ч. варено телешко месо
• 1 к.ч. варено пилешко месо
• 100 г сирене
• връзка зелен лук
• 1 маруля
• 1 малка глава целина
• домата
• твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. майонеза
• 10 маслини
За заливката:
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. захар
• 2 с.л. оцет
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка лют червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и сиренето на кубчета, смесваме ги и отделяме малко от сместа.
Смесваме нарязаните лук, маруля, целина и прибавяме месото и сиренето. Приготвяме пикантен дресинг от изброените продукти. Разбъркваме майонезата с дресинга и добавяме към салатата.
Гарнираме с отделената част от месото и сиренето. Украсяваме с маслините и кръгчета яйца и домати.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...