Кулинарни рецепти » Хлодник

 Хлодник
(Полша)

Продукти: (за 4 порции)

• 800 мл кисела сметана
• 150 г червено цвекло
• 200 мл саламура от кисели краставички
• 800 г варено телешко месо
• 1 малка прясна краставица
• 1 стерилизирана краставичка
• 2 твърдо сварени яйца
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме, обелваме и пресоваме цвеклото. Прибавяме саламурата от краставичките, сметаната, ситно нарязания копър, нарязаната на кубчета стерилизирана краставичка и нарязаното на парченца месо.

Разбъркваме добре и добавяме нарязаната на парченца прясна краставица и нарязаните сварени яйца. Подправяме с черен пипер и сол и отново разбъркваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало