Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул с ориз и царевица

 Салата от зрял фасул с ориз и царевица

Продукти:

• 200 г сварен бял фасул
• 200 г царевица от консерва
• 150 г ориз
• 2 зелени пиперки
• 2 глави лук
• 2 ч.ч. доматен сос
• 1-2 с.л. олио
• 1 зелена салата
• 100 г настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме.

Нарязваме чушките и лука на дребно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме отцедените царевица и фасул, наливаме доматения сос и задушаваме десетина минути. Оттегляме от огъня и оставяме сместа да изстине.

Покриваме чиниите за сервиране с листа от зелена салата и разпределяме отгоре ориза. Върху ориза слагаме бобената смес и поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало