Кулинарни рецепти » Мусака с кайма и кисело зеле

 Мусака с кайма и кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голяма кисела зелка
• 500 г кайма /смес/
• 1 глава лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 1 1/2 ч.ч. кисело мляко
• зелев сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на ивички и го задушаваме в равни части вода и зелев сок. Когато омекне, прибавяме 1 к.ч. олио и го запържваме.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в отделен съд в останалото олио. Когато порозовее, прибавяме каймата и също я запържваме. Поръсваме червения и черния пипер.

Покриваме дъното на тавичка с половината от зелето. Върху него разстиламе каймата, а върху каймата – останалото зеле. Наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите, и печем в умерена фурна.

Заливаме готовата кайма с яйцата, разбити с киселото мляко, и допичаме десетина минути в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало