Продукти:
• 10 картофа
• 8 яйца
• 1 с.л. олио (масло)
• джоджен, магданоз
• черен пипер, сол
• малко галета
За соса:
• 2 с.л. олио
• 1 1/2 с.л. брашно
• 1/2 кофичка кисело мляко
• магданоз, сол
• малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
Картофите сваряваме в подсолена вода, обелваме ги и ги пресоваме още горещи. Прибавяме 4 яйца, ситно нарязан магданоз, джоджен, черен пипер и сол. Омесваме добре сместа и изсипваме половината в намазана с мазнина и посипана с галета кексова форма.
Върху нея нареждаме останалите твърдо сварени яйца. Изсипваме останалата картофена смес, заглаждаме, намазваме с олио и посипваме с галета. Печем до зачервяване и изваждаме от формата като позастине.
Поднасяме със сос, приготвен по следния начин: В 2 с.л. олио запържваме брашното до златисто, заливаме с киселото мляко при непрекъснато бъркане, посоляваме и подкиселяваме, поръсваме с магданоз.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...