Продукти:
• 10 картофа
• 8 яйца
• 1 с.л. олио (масло)
• джоджен, магданоз
• черен пипер, сол
• малко галета
За соса:
• 2 с.л. олио
• 1 1/2 с.л. брашно
• 1/2 кофичка кисело мляко
• магданоз, сол
• малко лимонов сок
Начин на приготвяне:
Картофите сваряваме в подсолена вода, обелваме ги и ги пресоваме още горещи. Прибавяме 4 яйца, ситно нарязан магданоз, джоджен, черен пипер и сол. Омесваме добре сместа и изсипваме половината в намазана с мазнина и посипана с галета кексова форма.
Върху нея нареждаме останалите твърдо сварени яйца. Изсипваме останалата картофена смес, заглаждаме, намазваме с олио и посипваме с галета. Печем до зачервяване и изваждаме от формата като позастине.
Поднасяме със сос, приготвен по следния начин: В 2 с.л. олио запържваме брашното до златисто, заливаме с киселото мляко при непрекъснато бъркане, посоляваме и подкиселяваме, поръсваме с магданоз.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...