Кулинарни рецепти » Торта от кестени и шоколад

 Торта от кестени и шоколад

Продукти:

• 300 г пюре от кестени
• 10 яйца
• 100 г захар
• 200 г шоколад
• 50 мл ром
• 2-3 с.л. прясно сварено силно кафе
• 250 г сладка сметана за украса

За плънката:

• 100 мл прясно мляко
• 100 г кестени
• 100 г шоколад
• 100 г пудра захар
• 100 г краве масло

Начин на приготвяне:

Отделяме белтъците и ги разбиваме на пяна заедно със захарта. После внимателно прибавяме разбитите жълтъци, разтопения и охладен шоколад, рома, кафето и накрая – прясно приготвеното пюре от кестени.

Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма и изпичаме блата във фурна, загрята до 225°С. Изчакваме да изстине и го разрязваме хоризонтално на две.

Сваряваме кестените за крема в прясното мляко и след това ги пасираме. Прибавяме настъргания шоколад, разбъркваме и охлаждаме.

Разпределяме част от крема върху единия блат, покриваме с другия и намазваме цялата торта с останалия крем. Украсяваме с разбитата сметана.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало