Кулинарни рецепти » Казанлъшки курабии

 Казанлъшки курабии

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 цяло яйце
• 4 жълтъка
• 4 с.л. разтопено краве масло
• 250 г захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• кората от половин лимон
• 1 белтък за намазване
• кристална захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Изсипваме брашното в голяма тава и оформяме по средата кладенче. Слагаме в него яйцето и жълтъците, захарта, разтопеното масло, ситно настърганата лимонова кора и киселото мляко, в което сме разтворили содата. Омесваме гладко тесто и го разделяме на 2-3 топки.

От всяка топка разточваме дебела кора. Изрязваме от корите курабии с различни форми и ги намазваме с разбития жълтък.

Нареждаме курабиите в тавичка, поръсваме ги с кристална захар и ги изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало