Кулинарни рецепти » Яйца в панички по овчарски

 Яйца в панички по овчарски

Продукти: (за 6 порции)

• 6 яйца
• 600 г печено месо
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме печеното месо на малки парченца. На дъното на всяка паничка слагаме от месото и заливаме с 1-2 лъжици сос от печеното.

Счупваме по едно яйце във всяка паничка, наръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз и запичаме леко във фурната за няколко минути.

По желание преди сервиране на всяка паничка можем да прибавим по 1 с.л. сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало