Продукти:
• 2 ч.ч. ориз
• 4 ч.ч. вода
• 2-3 карамфилчета
• 7-8 зърна черен пипер
• 250 г сварено филе от морска риба /охладено/
• 2 резена ананас
• 2 банана
• 1 лимон
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. каперси
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолената вода, така че да стане рохкав. Заедно с ориза варим и карамфила и черния пипер, които сме сложили в торбичка от марля. Щом оризът омекне, изваждаме подправките.
Накъсваме рибата на дребно и я прибавяме към ориза заедно с нарязаните на кръгчета банани и нарязания на кубчета ананас. Поръсваме с лимоновия сок и разбъркваме.
Нарязваме каперсите, объркваме ги с киселото мляко и заливаме ориза с тази смес. Оставяме ястието да отлежи няколко минути, преди да сервираме.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...