Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 150 г гъби
• 4 глави лук
• 3-4 стерилизирани краставички
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 6 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на флейки, които начукваме и натриваме с черен пипер и сол. Овалваме ги в брашното и ги изпържваме от двете страни в половината от олиото.
В останалото олио запържваме последователно ситно нарязания лук, нарязаните на ивички гъби и нарязаните на кубчета краставички.
Разпределяме изпържените флейки в 6 глинени гювечета, а върху тях разстиламе по малко от зеленчуковата смес. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, поръсваме със сол, черен и червен пипер и наливаме виното.
Поръсваме отгоре настъргания кашкавал и запичаме във фурната, без да захлупваме гювечетата.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...