Кулинарни рецепти » Сенегалска ясса

 Сенегалска ясса

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кокошка
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 2 лимона
• 2 дафинови листа
• кимион, сол, черен пипер
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме кокошката на порции.

От лимоновия сок, нарязания на парчета лук, чесъна, кимиона, дафиновия лист и черния пипер приготвяме марината, с която заливаме месото и го оставяме за 1 нощ в хладилника.

Изваждаме месото, подсушаваме и го изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина заедно с парчетата лук. Добавяме малко топла вода и задушаваме до готовност.

Накрая сипваме останалата марината и кипваме за 5 минути. Поднасяме с варен ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало