Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кокошка
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 2 лимона
• 2 дафинови листа
• кимион, сол, черен пипер
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме кокошката на порции.
От лимоновия сок, нарязания на парчета лук, чесъна, кимиона, дафиновия лист и черния пипер приготвяме марината, с която заливаме месото и го оставяме за 1 нощ в хладилника.
Изваждаме месото, подсушаваме и го изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина заедно с парчетата лук. Добавяме малко топла вода и задушаваме до готовност.
Накрая сипваме останалата марината и кипваме за 5 минути. Поднасяме с варен ориз.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...