Продукти: (за 4 порции)
• 300 г черен дроб
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. млад грах
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 2 с.л. соев сос
• 1 ч.ч. резенчета мандарини
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолената вода, така че да остане рохкав. Подправяме с 1 с.л. соев сос и го оставяме на топло.
Нарязваме дроба на филийки, поръсваме със сол и червен пипер, овалваме го в брашно и го изпържваме в сгорещеното олио. Добавяме остатъка от соевия сос, пържим още много малко, изваждаме дроба и в същата мазнина поизпържваме мандарините.
Правим в чиниите подложка от ориза, отгоре слагаме парченца дроб и върху тях– мандарини.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...