Кулинарни рецепти » Дроб с мандарини по японски

 Дроб с мандарини по японски

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г черен дроб
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. млад грах
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 2 с.л. соев сос
• 1 ч.ч. резенчета мандарини
• сол, червен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолената вода, така че да остане рохкав. Подправяме с 1 с.л. соев сос и го оставяме на топло.

Нарязваме дроба на филийки, поръсваме със сол и червен пипер, овалваме го в брашно и го изпържваме в сгорещеното олио. Добавяме остатъка от соевия сос, пържим още много малко, изваждаме дроба и в същата мазнина поизпържваме мандарините.

Правим в чиниите подложка от ориза, отгоре слагаме парченца дроб и върху тях– мандарини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало