Кулинарни рецепти » Свинско печено с бира

 Свинско печено с бира

Продукти: (за 6 порции)

• 1,8 кг свинска рибица
• 1 равна с.л. сол
• 1/2 ч.л. суха мащерка
• 1/4 ч.л. счукан дафинов лист
• 1/4 ч.л. сух риган
• 3 с.л. олио
• 2 по-големи глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 500 мл тъмна бира
• 1 с.л. захар
• 50 г краве масло
• 55 г брашно

Начин на приготвяне:

Смесваме солта, ригана, дафиновия лист и мащерката.

Месото почистваме от ципите и измиваме. Натъркваме го с горната смес, завързваме го с дебел конец и го оставяме 2 часа на студено, покрито с фолио.

Сгорещяваме олиото и на умерен котлон пържим парчето месо, докато поруменее равномерно. Прехвърляме го в огнеупорен съд.

В същата мазнина пържим 5 минути нарязаните на ситно лук и чесън. Наливаме бирата, наръсваме със захарта и кипваме тази смес. Посоляваме, подправяме с черен пипер и заливаме месото.

Печем в умерена фурна около 1 1/2-2 часа, докато месото омекне добре. Изваждаме го върху чиния, а соса прецеждаме.

Смесваме омекналото на стайна температура масло с брашното и разбиваме добре. Загряваме соса на умерен котлон и прибавяме с бъркане брашняната смес. Сгъстяваме на гладък сос.

Нарязваме изстиналото месо на филийки, разпределяме по порциите и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало